COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

09.11.2005

în această dimineaţă, preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc şi vicepreşedintele Liviu Borha, au avut o şedinţă operativă cu şefii de servicii din CJT şi directorii instituţiilor subordonate, pentru discutarea problemelor punctuale ale administraţiei judeţene.

Principala temă a discuţiei a constituit-o întocmirea bugetului pentru anul viitor. în acest sens, preşedintele CJT le-a solicitat tuturor compartimentelor din Consiliu şi instituţiilor subordionate să prezinte, până săptămâna viitoare propunerile, în principal pentru lista de investiţii.

"Doresc ca pentru anul viitor să ne axăm pe infrastructura de drumuri, apă şi canalizare. De aceea, vom face o analiză a principalelor investiţii în acest domeniu, având la bază atât fondurile proprii şi cele guvernamentale, dar şi fondurile pe care le putem atrage, prin lansarea de credite sau de obligaţiuni. Pe lângă infrastructura de drumuri, prioritate sunt reţelele de alimentare cu apă şi canalizare. în urma unei discuţii pe care am avut-o cu ministrul Mediului, d-na Sulfina Barbu, am decis ca săptămâna viitoare doi reprezentanţi ai CJT, să meargă la Bucureşti, pentru discutarea unor proiecte. Aş dori, să abordăm, din fondurile de coeziune, într-o primă fază, proiecte de alimentare cu apă-canalizare pentru oraşele judeţului şi comunele adiacente acestora", a subliniat Constantin Ostaficiuc.

De asemenea, a fost avansată ideea înfiinţării unei instituţii în subordinea Consiliului Judeţean, care să se ocupe toate problemele legate de patrimoniu. Aceasta, deoarece Serviciul de specialitate din CJT are în componenţă 3 persoane, care nu reuşesc să gestioneze toate aspectele legate de patrimoniu şi reparaţiile care se fac la instituţiile care sunt în patrimoniul judeţului.

Tot în aceeaşi idee a gestionării problemelor administrative, preşedintele CJT a solicitat ca pentru fiecare proiect să se constituie câte un colectiv care să se ocupe cu managementul acestuia.

S-a mai discutat despre organizarea Muzeului de Artă, amenajări la Muzeul Satului Bănăţean, pentru transformarea acestuia într-un punct de atracţie turistică şi necesitatea unor investiţii la Aviaţia utilitară.

Mâine, de la ora 13.00, în holul de la etajul 2 al Palatului Administrativ va avea loc vernisajul expoziţiei artistei plastice Adriana Ilin Tomici.

Tot mâine, de la ora 14.00, consilierii judeţeni din Comisia pentru cultură, învăţământ, tineret şi sport, se vor întâlni cu membrii Comisiei de Cultură a Consiliului Local Timişoara, pentru discutarea proiectelor comune din 2006. De asemenea, Comisia de specialitate a Consiliului Judeţean Timiş va analiza acţiunile derulate prin "Agenda manifestărilor cultural-artistice, sportive şi de tineret", finanţată din bugetul CJT pe anul 2005 şi întâlnirile zonale de lucru desfăşurate pe parcursul lunilor octombrie şi noiembrie, pe probleme de cultură.

Vineri, 11 noiembrie, va avea loc inaugurarea a 4 case "adoptate" în localitatea Sculia, respectiv cu nr. 30 ( Datatim), 33 şi 39B (Alcatel) şi 37 (Deltatel).

Reprezentanţii mass-media care doresc să li se asigure transport sunt rugaţi să confirme astăzi la tel. 0723559062, sau să trimită un e-mail la jana.lavrits@cjtimis.ro.

Plecarea de la Palatul Administrativ este la ora 10.15.

Consiliul Judeţean Timiş anunţă, în conformitate cu prevederile Legii nr.52/2003, elaborarea proiectului de hotărâre privind aprobarea tarifelor pentru unele servicii de interes judeţean, pentru anul fiscal 2006.

Conform prevederilor legale în vigoare, proiectul de hotărâre a fost publicat pe site-ul Consiliului Judeţean şi a fost transmis organizaţiilor interesate, pentru sugestii.

Propunerile, sugestiile şi opiniile se vor depune la registratura generală a Consiliului judeţean sau se vor transmite la site-ul www.cjtimis.ro, până la data de 20 noiembrie 2005, în atenţia d-nei Doina Adriana Tărîlă, responsabil pentru relaţia cu societatea civilă.

Urmează ca, la sfârşitul perioadei destinate primirii acestor sugestii şi propuneri, proiectul de hotărâre să fie analizat în cadrul comisiilor de specialitate ale CJT, pentru ca, ulterior, să fie supus dezbaterii şi aprobării plenului.