COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

09.08.2006

în Timiş continuă lucrările de realizare a reţelelor de alimentare cu apă  alimentărilor cu apă în următoarele  9 localităţi-centru de comună: Curtea, Boldur, Mănăştiur, Pişchia, Dumbrava, Uivar, Moşniţa Nouă, Maşloc şi Bogda. Iniţial, în cadrul Programului guvernamental, au fost incluse, primele 6 localităţi, menţionate anterior, dar la mijlocul lunii iulie, Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului a informat Consiliul Judeţean Timiş, că în urma unei analize a rezultat posibilitatea finanţării reţelelor de alimentare cu apă şi în Moşniţa Nouă, Maşloc şi Bogda.

De altfel, Consiliul Judeţean Timiş şi Ministerul Transporturilor Construcţiilor şi Turismului au semnat, la începutul lunii iunie 2005, convenţia aferentă Programului Guvernamental de alimentare cu apă la sate conform HG 687/1997 şi HG 1036/2004.

în realizarea Programului Guvernamental de alimentare cu apă, MTCT are calitate de investitor, proiectarea şi execuţia lucrărilor urmând să fie făcută de Antreprenorul Solel Boneh International - Tahal J.V. din Israel "“ câştigătorul licitaţiei internaţionale organizate în baza prevederilor HG 687/1997.

în prezent, este în derulare execuţia propriu-zisă a lucrărilor la Curtea, Boldur şi Mănăştiur (care au ca termen luna decembrie a acestui an), dar şi la Dumbrava şi Uivar, localităţi în care reţeaua de alimentare cu apă va fi finalizată în mai 2007.

în cazul localităţilor Moşniţa Nouă, Maşloc şi Bogda, se lucrează la Studiul de Fezabilitate, iar la Pişchia, la Proiectul Tehnic.

Lucrările de alimentare cu apă vor fi finalizate în iunie 2007 (Pişchia şi Moşniţa Nouă) şi în a doua jumătate a anului viitor, la Maşloc şi Bogda.