COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

08.08.2006

Ieri, s-a desfăşurat, la Szeged, şedinţa grupului de lucru al DKMT pe turism, ocazie cu care s-a discutat despre proiectul vizând stabilirea traseelor turistice tematice.

Reprezentanţii judeţelor au prezentat activităţile derulate, de colectare a datelor referitoare la oportunităţile turistice, domeniile vizate fiind staţiuni balneoclimaterice, artitectură, monumente, creaţii folclorice şi artă populară.

După finalizarea colectării informaţiilor, va fi realizată o selecţie a tuturor ofertelor existente şi a serviciilor de cazare pentru turişti, pentru stabilirea viitoarelor trasee turistice şi valorificarea acestora. S-a convenit ca data de 5 septembrie să fie termenul de transmitere a datelor referitoare la posibilele locaţii şi  trasee turistice.

Următoarea şedinţă a acestui grup de lucru al Euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa va avea loc în luna octombrie, la care va participa şi un reprezentant al Regiunii TriRhena (Franţa-Germania-Elveţia), care va prezenta instrumentele folosite pentru promovarea turismului.