COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

08.04.2005

La nivelul judetului Timis este în derulare Programul pilot de gestionare a fondurilor locale prin management financiar, pe baza de programe si proiecte, finantat de Uniunea Europeana cu 20.000 de euro, prin programul Phare 2002.

Astfel, începând din 1 aprilie pâna în 15 mai au loc activitatile de instruire si perfectionare, cursurile desfasurându-se în Timisoara, la sediul Consiliului Judetean Timis, dar si în alte 4 centre din judet: Ciacova, Sânnicolau Mare, Faget si Lugoj.

Rezultatele asteptate ale acestui proiect sunt: instruirea a peste 100 de functionari publici, alesi locali si promotori locali, elaborarea conceptului de management financiar la nivel judetean si local si derularea, la nivelul a 10 primarii, a programului pilot de implementare informatica a conceptului în judetul Timis.

Mâine, Consiliul Judetean Timis, Consiliul Local Becicherecu Mic si Asociatia culturala "Constantin Brâncusi" Timisoara organizeaza, în localitatea Becicherecu Mic, simpozionul intitulat "Dimitrie Tichindeal - 230 de ani de la nastere".

Manifestarea se va desfasura la sediul caminului cultural din Becicherecu Mic, cu începere de la ora 10.30. în cadrul acestei actiuni, va fi prezentata expozitia permanenta "Dimitrie Tichindeal", moment urmat de o comemorare la monumentul Dimitrie Tichindeal, de expuneri vizând activitatea si opera carturarului, iar de la ora 12.00, de un spectacol folcloric sustinut de Ansamblul "Timisul" al Casei de Cultura a municipiului Timisoara si de elevi ai Scolii cu clasele I-VIII din Becicherecu Mic.