COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

08.03.2005

în cadrul programului de audiente, presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc , a avut astazi discutii cu primarii localitatilor Nadrag, Topolovatu Mare si Dudestii Vechi.

Astfel, viceprimarul Nadragului a solicitat dotare cu o masina de pompieri si 270 de milioane de lei pentru alimentarea cu gaz a Grupului Scolar "Traian Grozavescu", în conditiile în care, din fonduri Phare, (765.000 euro) au fost reabilitate atelierele acestei scoli, care este în patrimoniul primariei. De asemenea, s-a discutat despre situatia sociala din zona si necesitatea reabilitarii blocului preluat de primarie în 1998, o data cu închiderea uzinei "Ciocanul".

Problema ridicata de primarul din Topolovatu Mare a fost alimentarea cu apa, respectiv schimbarea conductelor din localitatea Topolovatu Mare, finalizarea lucrarilor la Ictar-Budint si realizarea unui foraj în Cralovat.

Cu primarul din Dudestii Vechi s-a discutat despre proiectul pe care Primaria îl va depune pe programul SAPARD, pentru canalizare, reabilitarea retelei de apa (din fonduri locale si finantare APCAN) si situatia drumurilor comunale.

Mâine, la Novi Sad, va avea loc conferinta de încheiere a Strategiei Euroregiunii DKMT, la care, din partea judetului Timis, vor participa vicepresedintele CJT, Liviu Borha, directorul ADETIM, Sergiu Balasa, secretarul DKMT - reprezentând judetele românesti - Emil Gherasim si membrii grupului de lucru, care au elaborat strategia: profesorii universitari Bodo Barna si Nicolae Popa si, din partea ADR Vest, Nicolae Munteanu.

La conferinta vor fi prezenti reprezentantii ju detelor membre ale Euroregiunii si Fundatiei Frie drich-Ebert si specialistii care au întocmit respectiva strategie.

Vor fi prezentate prioritatile, masurile si propunerile de proiect ale Planului Strategic al DKMT si vor avea loc discutii pe urmatoarele teme: deschiderea frontierei la Triplex Confinium la sfârsitul lunii mai, programul Interreg III/A si proiectele euroregionale.

Mâine, de la ora 14.00, în holul de la etajul 2 al Palatului Administrativ va avea loc vernisajul expozitiei pictorului Ion Sulea Gorj.

Si în aceasta dimineata, SC DRUMCO SA si AGMA TIUCA SRL au actionat pentru îndepartarea stratului de zapada si poleiului de pe drumurile judetene din zona Sânnicolau Mare si Timisoara, cu 5 utilaje si 61 tone de material antiderapant.

Se circula, în conditii de iarna, pe toate drumurile judetene.