COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

07.11.2006

în Sala Verde a Palatului Administrativ s-a desfăşurat astăzi o întrevedere a preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc cu o delegaţie italiană, condusă de Gianfranco Bordone, directorul Direcţiei de Muncă şi Servicii Sociale din provincia Cuneo.

La întâlnire au mai luat parte consilierul judeţean Traian Stancu, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Ştefan Erdely şi directorului executiv adjunct al acestei instituţii, Cornel Chiş.

Delegaţia italiană este prezentă în Timişoara în cadrul unui proiect de colaborare cu AJOFM Timiş.

 în cadrul întâlnirii, preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc a precizat necesitatea elaborării unei strategii în domeniul forţei de muncă şi s-a referit la lipsa forţei de muncă din Timiş şi la fondurile structurale care vor permite dezvoltarea de investiţii, în special de infrastructură.

"Această colaborarea vizează schimburi de experienţă, dar şi de angajaţi din cele două instituţii", a subliniat Gianfranco Bordone, directorul Direcţiei de Muncă şi Servicii Sociale din provincia Cuneo.

"Este momentul luării unor decizii referitoare la dezvoltarea Timişoarei, distribuţia forţei de muncă sau transformarea oraşului într-o metropolă, care ar conduce la creşterea numărului de locuitori de la 400.000 la 700.000 într-o primă etapă, şi chiar la 1 milion într-o etapă ulterioară. De aceea avem nevoie de o strategie, de rezultatele unei analize şi de experienţa dvs.", a precizat Constantin Ostaficiuc.

Tot astăzi, la sediul Palatului Administrativ,  a avut loc o întâlnire a preşedintelui Constantin Ostaficiuc,  angajaţilor de la Direcţia de Urbanism şi Serviciul de Investiţii din cadrul CJT şi a celor de la  Direcţia pentru Administrarea Drumurilor şi Podurilor Judeţene şi ADETIM cu reprezentanţii firmei ROM AIR, desemnată de Ministerul Integrării Europene, să se ocupe de consultanţă pentru patru dintre proiectele CJT, care vor fi depuse pentru finanţare din fonduri structurale.

Este vorba despre Zona industrială Săcălaz şi trei proiecte care vizează infrastructura de drumuri, şi anume: reabilitări ale DJ între Lugoj şi Buziaş,  DJ 682 limita judeţului Arad-Periam-Saravale-Sânnicolau Mare şi centura de ocolire a oraşului Buziaş.