COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

07.02.2007

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc şi primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu au avut în această dimineaţă o întrevedere legată, în principal, de patrimoniu şi de derularea unor proiecte comune ale instituţiilor celor două administraţii, locală şi judeţeană.

La întâlnire au mai luat parte secretarul CJT şi cel al Primăriei şi angajaţi ai celor două instituţii de la serviciile de buget, integrare, juridic, patrimoniu.

Cu acest prilej au fost abordate o serie de probleme legate de investiţia comună care vizează reabilitarea şi revitalizarea Cetăţii Timişoarei - Bastionul, proiect care este în prezent în asistenţă tehnică, finanţată de Ministerul Integrării Europene, şi care este finanţat pe Programul Phare 2004-2006. Discuţia a fost motivată de faptul că în 12 martie este prevăzută organizarea licitaţiei pentru execuţia propriu-zisă a investiţiei. "Estimăm că lucrările vor începe la data de 1 mai. De aceea, am iniţiat procese împotriva firmelor care aveau închiriate spaţii în Bastion şi cărora le-au expirat contractele. La ora actuală 80% din aceste procese au fost câştigate şi mai sunt 2 procese pe rol".

în privinţa contractelor de asociere cu diverse firme, pe care le au atât CJT, cât şi Primăria, şi care nu au expirat, având o durată mai mare, care se întinde până în 2012-1013, s-a convenit ca demersurile să fie comune.

Un alt proiect discutat a fost depozitul ecologic de deşeuri, respectiv staţia de transfer aferentă municipiului Timişoara. Primăria deţine lângă CET, o suprafaţă de teren de 11 ha, din care se intenţionează ca o parte să fie dedicată acestei staţii de transfer, următorul pas fiind întocmirea unui Plan Urbanistic Zonal.

Preşedintele CJT şi primarul Timişoarei au mai convenit asupra unui schimb de terenuri, între parcarea de la Hotel Central, zona dinspre Muzeul Banatului, care în prezent este în patrimoniul CJT, şi parcarea din spatele Palatului Administrativ, care se află în patrimoniul Primăriei. S-a stabilit să se realizeze o expertiză a acestor terenuri, urmând ca Primăria să pregătească, pentru şedinţa în plenul Consiliului Local din luna martie, un proiect de hotărâre, care să fie înaintat aprobării consilierilor timişoreni.

S-a mai discutat despre neclarităţile între reglementările legale care vizează finanţarea unităţilor de asistenţă socială pentru persoane vârstnice, cu referire la Căminul pentru pensionari din Timişoara, str. Inocenţiu Klein. Există divergenţe între legea bugetului şi legile speciale şi de aceea, s-a solicitat poziţia Guvernului, pentru clarificarea situaţiei.

Un alt subiect l-a constituit Aviaţia Utilitară, caz în care mai este în derulare un proces între CJT şi Primăria Timişoara. Celelalte 3 procese au parcurs toate gradele de jurisdicţie şi fost câştigate de CJT. S-a stabilit ca discuţia legată de Aviaţia Utilitară să fie reluată după încheierea acestui ultim proces.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc a primit astăzi vizita consulului general al Serbiei la Timişoara, Dragomir Radenkovici, numit recent în această funcţie.

 Intrevederea domnului Ostaficiuc, presedintele CJ Timis cu domnul Dragomir Radenkovici, consulul general al Serbiei la Timişoara

Cu ocazia întrevederii, Constantin Ostaficiuc a subliniat colaborarea foarte bună între CJT şi Consulatul Serbiei la Timişoara, dar şi parteneriatul cu Voivodina, în contextul Euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa.

Preşedintele CJT a făcut o scurtă prezentare a judeţului Timiş şi a amintit proiectul DKMT de realizare a unui Parc industrial în zona Triplex Confinium, dar şi alte proiecte de infrastructură sau din domeniul cultural.