Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013
07.02.2005
în cadrul Programului Phare 2004-2006, la nivelul Regiunii Vest au fost depuse 31 de proiecte, din care 11 sunt ale judetului Timis, 6 ale Aradului, 5 ale judetului Caras-Severin si 8 au fost depuse de institutii din Hunedoara, "Reabilitarea DJ 572, între localitatile Berzovia-Buzias-Lipova", fiind un proiect realizat în parteneriat de catre consiliile judetene Timis, Arad si Caras -Severin.
Cele 11 proiecte depuse de judetul Timis sunt:
- Zona industriala Sacalaz (CJT în parteneriat cu CL Sacalaz)
- Reabilitarea DJ 592 între localitatile Buzias-Lugoj (CJT)
- Reabilitarea DJ 691, între localitatile Timisoara-Pischia -Masloc - limita judet Arad (CJT)
- Modernizarea DJ 592D, între localitatile Lugoj-Racovita-Bacova (CJT)
- Reabilitarea DJ 682, limita judet Arad - Periam-Saravale -Sânnicolau Mare (CJT)
- Centura de nord-vest de ocolire a orasului Buzias (CJT în parteneriat cu CL Buzias)
- Reabilitarea si revitalizarea fortificatiei Cetatii Timisoara, Bastionul Theresia(CJT în colaborare cu CL Timisoara)
- Reabilitarea spatiilor publice din centrul istoric al orasului Timisoara în vederea dezvoltarii turismului (CL Timisoara)
- Varianta de ocolire a orasului Faget (Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationa le din România)
- Varianta de ocolire a orasului Jimbolia (Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România)
- Varianta de ocolire a orasului Sânnicolau Mare (Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România).
în functie de domeniul de activitate, situatia proiectelor depuse de institutii din
Regiunea Vest este urmatoarea:
- infrastructura de turism: 11 proiecte
- transport regional "“ 15 proiecte
- reabilitarea zonelor industriale "“ 3 proiecte
- infrastructura de afaceri "“ 2 proiecte
Phare 2004-2006 "“ infrastructura regionala este un program multi-anual care are ca scop îmbunatatirea infrastructurii regionale în vederea sprijinirii cresterii economice prin crearea unui cadru favorabil atragerii investitiilor locale si/sau straine si prin craerea de locuri de munca.
Serviciul Relatii Publice al CJT lucreaza la elaborarea fiselor localitatilor din judetul Timis, care cuprind date privind cele 94 de unitati administrativ-teritoriale : un scurt istoric al comunei, populatia, satele componente, numarul de posturi din primarie, înfratirile si colaborarile cu alte localitati, piete si târguri, obiective si investitii propuse sa se realizeze, proiecte cu finantare (cofinantare) externa în derulare, sumele repartizate prin Consiliul Judetean, numarul mediu lunar al beneficiarilor Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, activitatea de transport scolar, institutiile culturale, sanitare si scolare. Aceste informatii vor fi publicate de pagina de web a Consiliului.
Pentru îndepartarea stratului de zapada partial înghetata, de circa 3 cm, pâna la ora 8.00, AGMA TIUCA SRL a actionat cu 6 utilaje si 53 tone de material antiderapant.
Se circula, în conditii de iarna, pe toate drumurile judetene.
De altfel, în perioada 15 noiembrie "“ 31 decembrie 2004, s-au cheltuit pentru activitatea de iarna 5,852 miliarde de lei, din care 1,788 miliarde de lei reprezinta aprovizionarea cu material antiderapant (3580 tone de nisip si 281 tone de sare). Suma cheltuita în perioada 15 noiembrie-31 ianuarie este de 9,688 miliarde de lei.
Vicepresedintele CJT, Marius Popovici a anuntat în cadrul conferintei de presa de astazi ca în cadrul întâlnirilor pe care le-a avut, în Germania, cu oficiali din Bavaria a discutat urmatoarele aspecte:
- în luna martie vor sosi în Timis, ca donatie, masini de pompieri
- urbanizarea lacului Surduc. Vor avea loc discutii între arhitecti din Timis si Bavaria pe tema acestui proiect
- judetul Timis va mai primi si 2 masini în valoare de 5.000 euro fiecare (o utilitara cu platforma si macara "“ pentru APCAN si o masina speciala pentru curatarea canalelor si vidanjare "“ care va fi data în folosinta Primariei Lugoj)
- realizarea în colaborare cu societatea Aquacom din Bavaria a unei strategii la nivelul judetului Timis în domeniul alimentare cu apa si canalizare, continuarea actiunilor de dotare a APCAN-ului cu masini si utilaje si organizarea unor cursuri de specializare a personalului APCAN