COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

07.01.2005

Directia de Urbanism a administratiei judetene a emis, în cursul lunii trecute, 110 certificate de urbanism si 78 de autorizatii de construire. Totodata, de la începutul anului, au fost emise 1463 de certificate de urbanism si 579 de autorizatii de construire.

Printre prioritatile administratiei timisene se înscrie si modernizarea infrastructurii de drumuri judetene, valoarea totala a lucrarilor realizate în anul precedent fiind de circa 242 miliarde de lei.

Suma prevazuta în bugetul pe 2004 era de 218,4 miliarde de lei din urmatoarele surse financiare: 154,6 miliarde de lei din bugetul propriu al Consiliului Judetean Timis, 43,2 miliarde de lei din bugetul de stat (Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului), 15,6 miliarde de lei din împrumutul subsidiar prin MTCT, destinat lucrarilor de pietruire a drumurilor comunale si 5 miliarde de lei, din fonduri în conformitate cu HG 577/1997 privind programul de pietruire a drumurilor comunale de pamânt.

Diferenta de 24 de miliarde de lei reprezinta lucrarile efectuate, dar nedecontate, din care 6,6 miliarde de lei este suma cu care MTCT este dator administratiei judetene.

Cele 24 de miliarde de lei vor fi achitate din bugetul acestui an, care este de 176 miliarde de lei, din care 120 de miliarde de lei din bugetul Consiliului Judetean, 41 de miliarde de lei de la bugetul de stat si 15 miliarde din contractul de împrumut.

"Fata de anul trecut, banii sunt insuficienti. Vom face demersuri pe mai multe planuri: rectificare bugetara, fonduri Phare si credite. Un mare numar de consilii judetene au apelat la credite pentru realizarea lucrarilor de drumuri si alte proiecte de investitii. Voi încerca sa conving plenul CJT de necesitatea de a accesa credite bancare. Telul nostru este ca toate drumurile judetene sa fie la nivelul drumului Timisoara-Cheveres", a precizat vicepresedintele Marius Popovici, cel care coordoneaza activitatile legate de urbanism, amenajare teritoriala si infrastructura de drumuri.