COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

06.09.2005

Astăzi, de la ora 14.00, consilierii Comisiei de urbanism, amenajarea teritoriului, lucrări publice şi protecţia mediului analizează referatul şi proiectul de hotărâre privind repartizarea unor sume pentru elaborarea şi/sau actualizarea planurilor urbanistice şi a regulamentelor locale de urbanism în anul 2005 şi referatul privind propunerea de aprobare a trecerii din domeniul public al judeţului Timiş în domeniul privat al judeţului a imobilului situat în Timişoara, str. Sf. Ioan nr. 1 şi demolării construcţiilor existente şi avizează PUZ-uri şi autorizaţii de construire.

La începutul lunii iulie, Societatea de Utilitate Publică a DKMT a primit, din partea UE, finanţare în valoare de 249.672 euro, pentru derularea unui proiect, depus în cadrul programului Phare CBC Ungaria-România pe Fondul de Dezvoltare Economică Transfrontalieră, proiect care vizează organizarea de expoziţii şi conferinţe transfrontaliere.

Obiectivele principale ale acestui proiect, care are o durată de 1 an de zile, sunt îmbunătăţirea capacităţii concurenţiale a întreprinderilor mici şi mijlocii din judeţele Timiş, Arad, Bekes şi Csongrad şi dezvoltarea cooperării transfrontaliere a IMM-urilor, sectoarele vizate fiind agricultură, industrie alimentară şi siguranţa alimentelor, politici de securitate, sănătate, turism, informatică.

în perioada septembrie-decembrie 2005, vor fi organizate, la Szeged, 5 expoziţii şi conferinţe tematice.

Prima expoziţie şi conferinţă de specialitate în domeniul agriculturii şi industriei alimentare va avea loc la Centrul de Expoziţii şi Conferinţe HANGAR - 6728 din Szeged, KERESKEDŐ KÖZ 4.

De asemenea, în 24 septembrie 2005, începând cu orele 9.00 în cadrul expoziţiei va avea loc şi o prezentare de produse şi de tehnologii.

Intrarea la expoziţie este liberă. Informaţii suplimentare se pot obţine de la organizatorul acţiunii: Societatea de utilitate publică Agenţia de Dezvoltare a Euroregiunii Dunăre-Criş"“Mureş "“Tisa: 6720 Szeged, str. Victor H. 1. Telefon: +36-62- 543-165, Fax: +36-62-543-166, www.dkmt.net, E-mail: office@dkmt.hu, dkmt@cjtimis.ro