COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

06.04.2005

Vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, Liviu Borha, si prefectul judetului Timis, Ovidiu Draganescu, au avut astazi o întâlnire cu Ambasadorul Bulgariei la Bucuresti, Excelenta Sa, Konstantin Andreev, însotit de consilierul pe probleme de cultura al Ambasadei, Stanemir Petkov, deputatul Nicolae Mircovici, presedintele Uniunii Bulgare din Banat, Carol-Matei Ivanciov si primarul comunei Dudestii Vechi, Gheorghe Nacov.

Scopul acestei prime vizite la Timisoara, de la investirea în functie, a fost informarea referitoare la comunitatea bulgarilor care traiesc în Banat si discutarea oportunitatilor de afaceri din zona. Totodata, legat de alegerile parlamentare care vor avea loc în Bulgaria în 25 iulie, ambasadorul a subliniat dorinta de a se organiza o sectie de votare si în Timisoara, pentru cetatenii bulgari din zona Banatului.

în cadrul întâlnirii de astazi s-a discutat despre promovarea schimburilor comerciale bilaterale, atragerea investitorilor bulgari în judetul Timis si pastrarea identitatii culturale a comunitatii bulgarilor.

Totodata, ambasadorul a reiterat relatiile bune de cooperare bulgaro-române si importanta integrarii europene. "Suntem în NATO. în 2007, vom intra împreuna în Uniunea Europeana. Sunt lucruri clare, dar, care, în egala masura, impun multe responsabilitati. Saptamâna trecuta, premierul României, Calin-Popescu Tariceanu a facut o vizita la Sofia, unde a avut o întâlnire la care am avut placerea sa particip si eu. Sa discutat despre proiectele regionale si masurile în domeniul infrastructurii pentru realizarea proiectului de transport a gazelor naturale", a subliniat Excelenta Sa Konstantin Andreev.

în programul de astazi al delegatiei mai este cuprinsa o vizita la Episcopia romano-catolica din Timisoara, urmata de o deplasare la Dudestii Vechi. Mâine, ambasadorul se va afla în judetul Arad.

Ieri, a avut loc sedinta Comisiei de urbanism, amenajarea teritoriului, lucrari publice si protectia mediului, consilierii judeteni discutând propunerea de îmbunatatire a schitei "Regulamentului de organizare si functionare al Consiliului Consultativ Metropolitan Zona Timisoara".

Au fost prezenti si arhitectii sefi ai judetului, municipiului Timisoara si ai comunelor din vecinatatea orasului.

înfiintarea Consiliului Consultativ Metropolitan al Zonei Timisoara a fost aprobata de consilierii judeteni în plenul din 22 noiembrie 2004, cu scopul consultarii autoritatilor administratiei publice locale din zona Timisoara, respectiv municipiul Timisoara si comunele periurbane Dumbravita, Ghiroda, Mosnita Noua, Giroc, Sânmihaiu Român, Sacalaz, Sînandrei, Giarmata, Ortisoara, Remetea Mare, Sag si Parta, în domeniul amenajarii teritoriului si urbanismului.

S-a stabilit ca saptamâna viitoare sa aiba loc o întâlnire a arhitectilor sefi, pentru elaborarea Regulamentului respectiv.

Tot ieri, au fost prezentate cereri pentru emiterea unor autorizatii de construire.