COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

06.03.2007

Preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Ostaficiuc, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentantul Consorţiului Interuniversitar Naţional pentru Ştiinţele Ambientale din Italia,  Marco Benedetti, întâlnire la care a fost prezent şi directorul ADETIM, Sergiu Bălaşa şi care a avut ca scop discutarea unui proiect  în domeniul protecţiei mediului/biodiversităţii. Acest proiect a fost finanţat de Guvernul Italiei (Ministerul Afacerilor Externe) în baza Legii italiene 84/2001, care alocă fonduri pentru proiecte cu autorităţi locale sau centrale din România, Bulgaria, Croaţia, Serbia, Macedonia şi Albania.

 

Intalnire Constantin Ostaficiuc - Marco Benetti

 

Prin colaborarea dintre Biroul Regiunii Veneto, Consorţiul Interuniversitar Naţional pentru Ştiinţele Ambientale şi Consiliul Judeţean Timiş - ADETIM, a fost realizat un proiect - hartă tip GIS "“ a habitatului natural de la Satchinez (evaluarea numărului şi a tipurilor de specii, faună, floră, delimitarea clară şi managementul ariei respective).

Reprezentantul Consorţiului Interuniversitar Naţional pentru Ştiinţele Ambientale, Marco Benedetti a precizat că proiectul a fost iniţiat în martie anul trecut şi că studiul realizat ar putea deveni un model de managament pentru alte arii naturale. De altfel, rezultatele acestui proiect vor fi prezentate în 26 martie la Bruxelles, la Comitetul Regiunilor.