COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

06.01.2005

Catalin Ursoiu, consilier la Serviciul investitii si programe comunitare, va participa în perioada 11-19 ianuarie la Berlin si Dusseldorf, la programul intitulat "Masuri de perfectionare pentru implementarea directivelor cadru europene în domeniul apei".

Programul contine un seminar privind tratativele cadru europene în domeniul apei, vizite de specialitate la societati de gospodarirea apelor si institutii de cercetare si întâlniri la ministerele pentru Economie si Munca si respectiv Mediului, Protectiei Naturii, Agricultura si Protectia Consumatorului ale landului Nordrhein Westfalen.

La aceste întâlniri vor participa specialisti din Comisia Uniunii Europene, ministerele si institutiile de resort din Nordrhein Westfalen, dar si din Franta si Olanda.

Din România, vor mai fi prezenti reprezentanti ai Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Integrarii Europene, Administratiei Nationale Apele Române si Asociatiei Române a Apelor.

De altfel, în luna septembrie a anului trecut, s-a constituit Cooperarea în domeniul gospodaririi apelor NRW- România. Aceasta, împreuna cu Initiativa pentru gospodarirea apelor Nordrhein -Westfalen, Consiliul Judetean Timis si ADETIM (Agentia de Dezvoltare Economica Timis), au organizat în luna octombrie, la Timisoara un workshop.

Cooperarea în domeniul gospodarii apelor NRW-România este o asociatie de interese a firmelor germane din domeniul gospodaririi apelor, care are ca scop oferirea de solutii la probleme de gospodarirea apelor din România.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, Marius Popovici a primit recent o scrisoare de la managerul Uniunii comunelor din landul german Baden-Wurttemberg, Christian O. Steger, prin care acesta îsi exprima intentia de a continua colaborarea cu judetul Timis, prin organizarea de cursuri de perfectionare, seminarii si oferirea de consiliere în domeniile de activitate ale acestei Uniuni, si anume: constructii si transporturi, administratie comunala, finante si turism, cultura, tineret si sport, asistenta sociala si sanatate, mediu si agricultura.

Uniunea comunelor a fost înfiintata în 1973 si reprezinta interesele administratiilor din Germania, existând o astfel de structura la nivelul fiecarui land.

Uniunea comunelor din Baden Wurttemberg are ca membri 1059 de comune si orase din cele 35 de judete ale respectivului land.

De altfel, dl. Steger, care este si membru în Comisia mixta România-landul Baden Wurttemberg, a fost prezent în octombrie 2004 la Timisoara, Sibiu si Cluj-Napoca, unde a avut discutii cu reprezentantii administratiilor locale.