Comunicat de presa

Ultima actualizare: Mariana Brinzan, în data de 05.02.2016

05.02.2016

La sediul Palatului Administrativ a avut loc astazi şedinţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Timiş, şedinţă a fost condusă de preşedintele acestei structuri, domnul Călin Dobra şi a avut pe ordinea de zi următoarele puncte:

    1.Planul Strategic cu principalele obiective al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş pe anul 2016 – prezentat de către domnul comisar şef  Mirescu Ion
    2.Planul de acţiuni al Inspectoratului de Jandarmi Timiş pe anul 2016 – prezentat de către domnul inspector şef Nicolae Slev
    3.Planul de acţiuni al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş pe anul 2016 – prezentat de către domnul inspector şef Lucian Mihoc
    4.Prezentarea bugetului ATOP pe anul 2016 – prezentat de către domnul preşedinte Călin Dobra
    5.Prezentarea proiectelor importante pe anul 2016 – prezentat de către domnul preşedinte Călin Dobra
    6.Diverse.

Facem precizarea că prin Hotărârea de Guvern nr.976/16.12.2015 domnul Zoltan Marossy a fost înlocuit cu domnul Eugen Dogariu în funcţia de subprefect din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Timiş, fapt ce a impus modificarea componenţei ATOP. Astfel că, în baza HCJT nr.19/25.01.2016 a fost validat domnul subprefect Dogariu Eugen în calitate de membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Timiş domnul subprefect Dogariu Eugen.
Șeful Inspectoratului de Poliție Timiş, comisar șef domnul Ion Mirescu a prezentat Planul strategic cu principalele obiective ale Inspectoratului de Poliție Județean Timiș  pentru anul 2016. În actualul context intern și internațional, Inspectoratul de Poliție Județean Timiș și-a stabilit obiectivele conform obiectivelor și direcțiilor de acțiune cuprinse în planul  de actiune al Poliției Române în anul 2016, respectiv creșterea gradului de siguranță și protecție pentru cetățeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimonului, siguranța stradală, siguranța rutieră și siguranța transporturilor.
Domnul inspector Șef Slev Nicolae şeful Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș a prezentat Planul de acțiuni pentru anul 2016, din care rezultă două activități semnificative: de prioritatea strategică în creșterea gradului de siguranța a cetățenilor și de creșterea performanței structurilor operative în îndeplinirea misiunilor.
În Planul de acțiuni al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș pentru anul 2016   prezentat de domnul Mihoc Lucian Vasile inspector șef, s-a scos în evidenţă obiectivele strategice,inspecția de prevenire,creşterea numărului de capanii de informare, etc.

Domnul Călin Dobra vicepreşedinte CJT şi preşedinte ATOP Timiş a prezentat bugetul pe anul 2016 în care s-a pus accentul pe achiziţionarea aparaturii necesare pentru înbunătăţirea activităţilor privind siguranţa şi protecţia cetăţenilor.
La sedința ATOP a participat ca invitat doamna Mihaela Tomiță, comisar șef al Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog care a prezentat cele doua proiecte: Conduita rutieră antidrog şi Şcoala antidrog 2016, ce vor fi realizate cu sprijinul CJTimiş prin ATOP Timiş.
De asemenea, în cadrul ședinței, domnul Călin Dobra a propus continuarea proiectului realizat în colaborare cu Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timișoara, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Consiliul Județ