COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

05.09.2005

Până în prezent, prin ANL au fost contractate lucrări de reconstrucţie la 545 case, din care au fost recepţionate 51 (9 în oraşul Gătaia, 10 în Sculea, 6 în Mănăstire, 8 în Sângeorge, 5 în Denta, 3 în Roviniţa Mare, 4 în Chevereşu Mare, 1 în Dragşina şi 5 în Foeni).

O situaţie centralizatoare întocmită de ANL Timiş arată că la 420 de case se lucrează la turnarea fundaţiei. De asemenea, 213 case sunt la nivel de zidărie, iar la 97 de case se lucrează la finisaje.

în ceea ce priveşte cele 76 de case "adoptate", au fost finalizate lucrările la cele 8 case din comuna Birda (Consiliul Judeţean Constanţa), la casa "adoptată" de SC Agma Tiucă SRL, la casa cu nr. 167 din Denta şi la cea cu nr. 162 din Crai Nou, "adoptate" de Arhiepisopia Ortodoxă Română Timişoara şi cu nr. 309 din Cruceni, reconstruită de SC Fornetti România SRL, celelalte aflându-se în diferite stadii. La nivel de finisaje sunt: 4 case din Sculea, 4 din Crai Nou, 3 din Foeni şi 1 din Mănăstire.

Una dintre competenţele şi responsabilităţile Consiliului Judeţean Timiş în rezolvarea problemelor cauzate de inundaţii, este emiterea autorizaţiilor de demolare, în cazul acelor case care, conform expertizelor specialiştilor, nu pot fi consolidate şi a certificatelor de urbanism şi autorizaţiilor de construire pentru noile case.

Până în prezent, au fost emise 564 de autorizaţii de construire, din care 522 de Direcţia de Urbanism a administraţiei judeţene, pentru case din localităţile Mănăstire şi Sângeorge (comuna Birda), Denta, Roviniţa Mare, Ivanda, Crai Nou şi Rudna (comuna Giulvăz), Otelec şi Ionel (comuna Uivar), Cruceni şi Foeni (comuna Foeni), restul de 42 de autorizaţii fiind emise de primăriile localităţilor Chevereşu Mare şi Gătaia.

Consiliul Judeţean Timiş finanţează, prin "Agenda cultural-sportivă şi de tineret", manifestările culturale aprobate şi planificate să se desfăşoare în cursul acestei luni.

Astfel, principalele acţiuni organizate de Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Timiş în perioada imediat următoare sunt:

  • 11 septembrie - "Serbările Lacului Surduc", manifestare organizată în colaborare cu CL Fârdea şi în cadrul căreia va susţine un spectacol şi Ansamblul Profesionist "Bujorul"
  • 17 -18 septembrie - la Piaţa Verde va avea loc acţiunea intitulată "Roadele Toamnei". în prima zi va susţine un spectacol folcloric Ansamblul "Iorgovanul", iar în cea de-a doua zi, Ansamblul "Bujorul".
  • 18 septembrie "“ la Casa Bănăţeană de la Muzeul Satului, se va desfăşura un spectacol susţinut de Ansamblul "Ghiocelul". în aceeaşi dată, Ansamblul "Banatul" va participa la Serbările Cetăţii Caransebeş.