COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

04.07.2006

Astăzi, a avut loc o şedinţă operativă a preşedintelui CJT, Constantin Ostaficiuc cu toţi şefii de servicii din Consiliul Judeţean Timiş. Principala temă a întâlnirii a fost desfăşurarea comisiilor de specialitate ale administraţiei judeţene, care se întrunesc în şedinţe în cursul acestei săptămâni, în vederea avizării materialelor care vor face subiectul plenului CJT, programat să aibă loc în data de 14 iulie.

S-a mai discutat despre organizarea instruirii privind implementarea controlului intern (în conformitate cu Ordinul ministrului Finanţelor Publice nr. 946 din 4 iulie 2005 pentru aprobarea Codului controlului intern, cuprinzând standardele de management/control intern la entităţile publice şi pentru dezvoltarea sistemelor de control managerial), acţiune care va avea loc în perioada 6-7 iulie. Instruirea, la care vor participa şefii serviciilor din CJT şi directorii instituţiilor subordonate administraţiei judeţene şi contabilii şefi, va fi efectuată de reprezentantul Direcţiei de Control şi Audit Intern din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, Virgil Mihuţ.

Totodată, s-a discutat despre faza interjudeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Banat" al Judeţului Timiş în colaborare cu CJ Timiş.

La acest concurs vor participa servicii voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă ale unor localităţi din judeţele Arad, Caraş-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi şi Timiş. Festivitatea de deschidere a concursului va avea loc la stadionul "Dan Păltinişanu" în 6 iulie, cu începere de la ora 9.00.