COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

04.07.2005

Una dintre competenţele şi responsabilităţile Consiliului Judeţean Timiş în rezolvarea problemelor cauzate de inundaţii, este emiterea autorizaţiilor de demolare, în cazul acelor case care, conform expertizelor specialiştilor, nu pot fi consolidate şi a certificatelor de urbanism şi autorizaţiilor de construire pentru noile case.

Până în prezent Direcţia de urbanism a administraţiei judeţene a emis:

  • 339 de autorizaţii de demolare
  • 239 certificate de urbanism
  • 239 autorizaţii de construire

în această dimineaţă, preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc şi vicepreşedintele instituţiei, Liviu Borha, au avut o şedinţă operativă cu şefi de servicii din CJT, pentru discutarea problemelor punctuale ale administraţiei judeţene.

Primul punct al discuţiei l-a constituit plenul CJT, care urmează să aibă loc în data de 22 iulie, de la ora 10.00. Astăzi, secretarul general va avea o întâlnire cu şefii de servicii, pentru stabilirea proiectelor de hotărâri care vor constitui subiectul şedinţelor comisiilor de specialitate şi pentru planificarea şedinţelor. Preşedintele CJT a subliniat că sunt prioritare acele proiecte de hotărâri care vizează problemele legate de buget şi o eventuală modificare a listei de investiţii. De asemenea, comisiilor li se va supune, spre avizare, protocolul de colaborare cu provincia Genova.

S-a mai discutat despre activităţile referitoare la reconstrucţia caselor din zonele inundate, cu accent pe monitorizarea lucrărilor la cele 74 de case "adoptate" datorită campaniei CJT.

Alte subiecte discutate:

  • realizarea unei verificări a stării fizice a maşinilor pentru transportul şcolar
  • finalizarea situaţiei privind lucrările la şcoli, lucrări care trebuie realizate în această vară, până la începerea noului an şcolar
  • redactarea proiectului pentru accesarea de fonduri pe Phare CBC (aproximativ 600.000 euro), pentru constituirea unei echipe de intervenţie în situaţii de calamităţi
  • întocmirea unei situaţii privind spaţiile din patrimoniul CJT
  • prezentarea, către consilierii judeţeni, a fondurilor alocate de CJT pentru activităţile din localităţile afectate de inundaţii

Mâine, de la ora 10.00, vor fi convocaţi primarii localităţilor afectate de inundaţii, la o întâlnire cu preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, pentru discutarea stadiului lucrărilor de reconstrucţii, a cheltuielilor de până acum şi a estimărilor privind necesarul de fonduri în continuare. La şedinţă vor fi invitaţi şi reprezentanţi ANL.

Miercuri, 6 iulie, de la ora 12.00, la sediul Palatului Administrativ, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, va avea o întrevedere cu împuternicitul Guvernului Federal pentru Problemele Imigraţilor de Origine Germană şi Minorităţi Naţionale în Germania, Hans-Peter Kemper, membru în Parlamentul Federal. Hans Peter Kemper va fi însoţit de reprezentanţi ai Ministerului de Interne Federal. De asemenea, delegaţia germană va fi însoţită de reprezentanţi ai minorităţii germane din România: deputatul Ovidiu Ganţ şi preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din Banat dr. Karl Singer, iar din partea Consulatului German la Timişoara, de consulul Rolf Maruhn.

După întâlnire, va avea loc şi o conferinţă de presă, tot la sediul CJT.