COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

04.05.2005

în cadrul conferintei de presa, presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, a precizat ca se continua si astazi actiunea de dezinsectie a zonelor sinistrate. Daca ieri avionul Aviatiei utilitare a împrastiat materiale de dezinsectie în zona localitatilor Ionel, Cruceni, Foeni si Ivanda, astazi se continua în Otelec, Sânmartinu maghiar si Ionel.

"Am solicitat sprijin si Ministerului Agriculturii, în materiale de dezinsectie, deoarece din calculele noastre, costurile sunt foarte ridicate, ajungând la 10 miliarde de lei. CJT va aloca, din bugetul propriu, 1 miliard de lei. De asemenea, punem la dispozitie avioanele Aviatiei utilitare, pe cheltuiala noastra, pentru dezinsectie. Am luat legatura cu Directia regionala de CFR pentru a pune la dispozitie, pentru zonele sinistrate 10 cabine duble si 16 cabine simple de toalete ecologice", a precizat Constantin Ostaficiuc.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc a emis dispozitia de convocare a CJT în sedinta extraordinara, care va avea loc vineri, 6 mai, de la ora 10.00, la sediul Palatului Administrativ, având ca tematica situatia inundatiilor din judet.

"Voi solicita aprobarea plenului CJT ca prin dispozitia presedintelui sa putem aloca bani din bugetul propriu si din bugetele alocate pe localitati, pentru luarea masurilor necesare în zonele inundate, urmând sa procedam la o rectificare bugetara", a subliniat Ostaficiuc.

Tot vineri, de la ora 9.00, este programata o întâlnire a presedintelui CJT, Constantin Ostaficiuc cu directori ai unor firme din Timis. întâlnirea este gândita ca parte a campaniei Consiliului Judetean Timis de recladire a caselor distruse de inundatii.

Daca în prezent se actioneaza pentru sprijinirea urgenta a sinistratilor, în etapa urmatoare, care a început, de altfel, sunt necesare investitii pentru refacerea zonei, a infrastructurii de drumuri, poduri, diguri.

Totodata, este extrem de important ca acestor oameni, loviti de furia nemiloasa a apelor, sa li se reconstruiasca casele, sa li se redea caminele.

De aceea, pe site-ul CJT, www.cjtimis.ro a fost creata o noua sectiune - Inundatii în judetul Timis - unde sunt prezentate, pe localitati, casele afectate de inundatii.

Astfel, firmele si persoanele fizice care doresc sa ajute la reconstructia caselor din judetul Timis avariate de inundatii, pot selecta imobilul/imobilele pe care intentioneaza sa le refaca.

Cei interesati pot vizualiza o lista cu casele avariate (la care sunt anexate fotografii) si numele proprietarilor.

Urmeaza ca aceasta baza de date sa fie completata cu toate localitatile si casele din Timis, care au avut de suferit ca urmare a inundatiilor.

în cadrul aceleiasi campanii, mâine, de la ora 10.00, la sediul CJT va avea loc o întâlnire a presedintelui Constantin Ostaficiuc cu reprezentantii cultelor religioase din Timis.