COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

04.03.2005

în perioada 1-3 martie, o delega tie a Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din România (UNCJR), din care a facut parte si liderul CJ Timis, Constantin Ostaficiuc, a fost prezenta la Bruxelles.

Cu acest prilej, presedintii consiliilor judetene Calarasi, Constanta, Covasna, Ilfov, Olt, Prahova, Teleorman si Timis au avut o întâlnire cu raportorul Comitetului Regiunilor pentru România, Lars Abel, prilej cu care s-a discutat despre reflectarea intereselor judetelor românesti în textul documentului ce va fi oficial adoptat de catre Comisia de relatii externe a Comitetului Regiunilor, în data de 26 aprilie 2005.

A fost subliniat faptul ca procesul de descentralizare si de reforma a administratiei publice trebuie continuat si ca este imperativ ca autoritatile locale sa beneficieze de resursele financiare corespunzatoare competentelor de care dispun. în plus, ele trebuie sa se bucure de o reala deschidere privind consultarea si participarea activa în procesul de redactare a textelor de lege cu efect asupra intereselor si responsabilitatilor colectivitatilor teritoriale.

Membrii delegatiei din România au mai avut discutii cu secretarul general al Consiliului Municipalitatilor si Regiunilor din Europa (CEMR), Jeremy Smith. CEMR reprezinta cea mai mare federatie a asociatiilor autoritatilor locale si regionale din Europa. Fiind fondata în 1951 si având drept sedii Paris si Bruxelles, CEMR reprezinta sectiunea europeana a organizatiei mondiale a autoritatilor locale "Orase Unite si Autoritati Locale". Membrii CEMR provin din 33 de tari europene. UNCJR si-a manifestat intentia de a deveni cât de curând membru cu drepturi depline. Interesul este determinat de posibilitatea dezvoltarii unui parteneriat între UNCJR si alte asociatii similare europene, membre ale CEMR, de facilitarea relatiilor de înfratire între localitatile si judetele românesti si cele din UE si de participarea în procesul de lobbying pe lânga institutiile europene cu privire la elaborarea de politici si la adoptarea de masuri legislative.

Totodata, au avut loc întâlniri cu Ambasadorul României la Bruxelles, Ion Jinga, precum si cu Ambasadorul României pe lânga Uniunea Europeana, Lazar Comanescu, prilej cu care s-a stabilit o colaborare eficienta si o sustinere reciproca între reprezentantele diplomatice ale României si Biroul permanent al UNCJR, cu sediile la Bruxelles.

Serviciul Buget-Venituri al Consiliului Judetean Timis a finalizat, recent, situatia privind veniturile proprii facturate si încasate direct în perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2005.

Conform acesteia, din chirii, redevente si executie silita (debite, dobânzi si penalitati), Consiliul Judetean Timis a încasat, în ultimele 2 luni, 1,085 miliarde lei.

Si în aceasta luna va fi organizata negociere directa cu preselectie, pentru urmatoarele suprafete din cadrul Parcului Tehnologic si Industrial Timisoara "“ Calea Torontalului:

  • 22 parcele teren pentru concesionare, cu suprafete cuprinse între 950 "“ 8400 mp;
  • 19 spatii în Pavilionul administrativ, cu suprafete cuprinse între: 14 "“ 60 mp;
  • 1 spatiu pentru garaj "“ 250 mp

Data limita pentru depunerea scrisorii de interes si a ofertei financiare pentru concesionarea terenurilor este 15.03.2005, ora 15.

De altfel, procedura de negociere directa cu preselectie pentru concesionarea parcelelor va fi reluata în data de 15 a fiecarei luni, iar închirierea spatiilor disponibile în Pavilionul administrativ va fi un proces continuu, în functie de solicitari.

Informatii suplimentare se pot obtine consultând paginile de web: www.adetim.ro sau www.cjtimis.ro/pitt.php sau la sediul ADETIM (tel. 494131) si al Parcului Tehnologic si Industrial Timisoara (tel. 220801).

Investitia "Parc tehnologic si industrial Timisoara "“ Calea Torontalului" are o valoare totala de 3,7 milioane euro, din care 2,325 milioane euro - fonduri Phare, 0,775 milioane euro - bugetul de stat (Fondul National de Dezvoltare) si 0,6 milioane euro - bugetul Consiliului Judetean Timis.