COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

03.11.2006

Preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, consilierul judeţean Mariana Eftimie, secretar al Comisiei pentru sănătate şi protecţie socială şi directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Rodica Negrea au avut, în această dimineaţă, o întâlnire cu şeful Serviciului de relaţii externe al Consiliului Departamental Rhone, Gilles Vesco.

Discuţiile au vizat construcţia, din fonduri ale Consiliului Departamental respectiv, a două case destinate copiilor din centrele de plasament, care au împlinit 18 ani şi pentru care nu există, în prezent,  posibilităţi de cazare.

Preşedintele Constantin Ostaficiuc a precizat că a fost identificat un teren, proprietate a CJT, pe care s-au putea realiza aceste construcţii -în Lugoj, în curtea centrelor de plasament de pe str. Făgetului. Fondurile din partea Rhone-ului vor veni în două etape, în 2007 şi în 2008.

Constantin Ostaficiuc a mai subliniat necesitatea stabilirii, de către Direcţia de specialitate, a unor criterii clare legate de selectarea tinerilor (4 fete şi 4 băieţi), care vor beneficia de cazare în respectivele case.

Astăzi, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, a avut o întrevedere cu Joachim Manz şi Frank Schramm "“ din partea Interclinicii Berlin. 

Joachim Manz este şi reprezentant al Asociaţiei spitalelor private din Germania, dar şi însărcinat de Comisia comună a spitalelor din Germania să reprezinte sectorul spitalicesc la Bruxelles, iar Frank Schramm - domeniul serviciilor destinate spitalelor.

Cei doi sunt în Timişoara pentru discuţii cu autorităţile, legate de situaţia spitalelor, dar şi în calitate de însărcinaţi ai oficiilor de la Bruxelles, să analize, având în vedere intrarea României în Uniunea Europeană, începând cu 1 ianuarie 2007, posibilităţile de derulare de proiecte în domeniul sănătăţii, din fonduri europene.

Constantin Ostaficiuc le-a prezentat situaţia Spitalului Judeţean Timişoara în condiţiile în care clădirea în care funcţionează această unitate medicală este proprietatea CJT, dar şi dorinţa de realizare a unui Studiu de Fezabilitate şi, ulterior, a unui Proiect Tehnic pentru dezvoltare/modernizare.