COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

03.03.2005

Astazi, la sediul Palatului Administrativ a avut loc sedinta Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica, sedinta condusa de vicepresedintele Consiliului Judetean, Marius Popovici.

Cu acest prilej, a fost luata în discutie necesitatea ca Serviciul circulatiei rutiere sa ia masuri mai stricte privind neregulile din trafic, neacordarea de prioritate, parcarea pe spatiile verzi si trotuare, etc.

S-a mai discutat despre organizarea unor actiuni pe teme legate de educatia rutiera si despre întocmirea unui raport privind activitatea desfasurata de Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica Timis pe parcursul anului trecut.

Conform prevederilor legale, Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica este organism cu rol consultativ, fara personalitate juridica, care se constituie si functioneaza pe lânga CJT, în scopul asigurarii bunei desfasurari si sporirii eficientei serviciului politienesc. Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica are, în principal, urmatoarele atributii:

  • contribuie la elaborarea planului de activitati si la fixarea obiectivelor si indicatorilor de performanta minimali, având ca scop protejarea intereselor comunitatii si asigurarea climatului de siguranta publica;
  • sesizeaza si propune masuri de înlaturare a deficientelor din activitatea de politie;
  • face propuneri pentru solutionarea de catre organele de politie a sesizarilor care îi sunt adresate, referitoare la încalcarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului;
  • organizeaza consultari cu membrii comunitatilor locale si cu organizatiile neguvernamentale cu privire la prioritatile sigurantei persoanei si a ordinii publice.

Si în aceasta dimineata, SC DRUMCO SA a actionat pentru îndepartarea poleiului pe drumul judetean între Lugoj si Hitias, cu un utilaj si 16 tone de material antiderapant.

Se circula, în conditii de iarna, pe toate drumurile judetene.