COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

02.10.2006

Mâine, începând cu ora 15.30, în Sala Verde a Palatului Administrativ, va avea loc o întâlnire a preşedintelui CJT, Constantin Ostaficiuc, vicepreşedintelui instituţiei, Marius Popovici şi a prefectului Ovidiu Drăgănescu, cu preşedintele Parlamentului landului Hessen, Norbert Kartmann. întrevederea, la care va lua parte şi consulul Germaniei la Timişoara, Rolf Maruhn, va fi urmată, începând cu ora 16.00, de o conferinţă de presă.

în perioada 28 septembrie - 1 octombrie s-a desfăşurat, la Teatrul municipal "Traian Grozăvescu" din Lugoj, cea de-a VIII- a ediţie a Festivalului internaţional de teatru, acţiune organizată de Casa de Cultură a municipiului Lugoj şi Primăria respectivei localităţi, în colaborare cu CJT şi Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional al judeţului Timiş.

Consiliul Judeţean Timiş a cofinanţat, prin "Agenda manifestărilor cultural-artistice" aferentă anului 2006, desfăşurarea acestui eveniment cu suma de 60 milioane ROL.

Tot săptămâna trecută, în perioada 26-28 septembrie, a avut loc o altă manifestare, cofinanţată de CJT, cu circa 50 milioane ROL - Zilele muzicale George Enescu.

De asemenea, începând din 28 septembrie, s-a desfăşurat la Muzeul Satului, manifestarea Roadele toamnei, în cadrul căreia au susţinut spectacole formaţii de artişti din Timiş, printre care, cele din Sânpetru Mare, Alioş, Giarmata Vii.

Duminică, 1 octombrie a fost ultima zi a manifestării, când au susţinut spectacole de muzică populară, Ansamblul "Izvoraşul" şi Ansamblul "Banatul" "“ cu care de altfel, s-a încheiat şi stagiunea estivală de la Muzeul Satului.

în cadrul acestei stagiuni estivale, în fiecare duminică au avut loc, la Muzeul Satului Bănăţean, 24 de spectacole susţinute de  48 de formaţii artistice.

CJT a finanţat desfăşurarea acestor spectacole cu suma de 112 milioane ROL.