COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

02.02.2006

în Sala Verde a Palatului Administrativ s-a desfăşurat astăzi o întâlnire la care au participat reprezentanţi ai ADETIM-ului, Agenţiei de Protecţia Mediului Timiş, ai Serviciului investiţii şi programe comunitare din CJT şi promotori locali.

Şedinţa a avut ca scop analizarea propunerilor de proiecte, care ar putea fi accesate pe programul Phare - proiecte mici de mediu, având în vedere faptul că termenul de depunere a cererilor este data de 28 aprilie 2006.

"ADETIM a analizat împreună cu promotorii locali ideile de proiecte, stadiile şi şansele acestora de a obţine de finanţări. De asemenea, am discutat despre modalităţile de îmbunătăţire a acestor proiecte, astfel încât aceste localităţi să beneficieze de fonduri", a precizat directorul ADETIM, Sergiu Bălaşa.

în cadrul întâlnirii s-au identificat două grupuri de localităţi care doresc să solicite finanţare pe acest program pentru proiecte care să vizeze managementul şi colectarea selectivă a deşeurilor, şi anume: în sudul judeţului, în zona oraşului Deta şi în nord-vest, în zona Periam - Variaş.

Totodată, s-a discutat şi despre alte proiecte de infrastructură, din perspectiva ofertei fondurilor structurale, dar şi a fondurilor de pre-aderare (precum Phare CBC) şi despre modul în care ADETIM poate sprijini localităţile timişene în întocmirea de proiecte, care să obţină finanţări europene.

Şi în această dimineaţă, s-a acţionat cu utilaje şi materiale antiderapante, pentru combaterea poleiului de pe drumurile judeţene.

Astfel, societatea comercială AXELA a SRL acţionat cu 3 utilaje şi 40 tone de material antiderapant, în următoarele zone: Peciu Nou, Ciacova, Giulvăz, Giroc.

Se circulă, în condiţii de iarnă, pe toate drumurile judeţene.