COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

01.11.2005

Consiliul Judeţean Timiş a finalizat o situaţie centralizatoare privind realizările în luna octombrie la programul de alimentare cu apă la sate, derulat în baza Hotărârii Guvernului nr. 577/1997.

Conform programului aferent anului 2005, totalul resurselor financiare destinate alimentărilor cu apă este de 5,6 miliarde de lei vechi.

Din aceste fonduri au fost continuate lucrările în 3 comune timişene: Racoviţa (Ficătari) - 1,380 miliarde lei vechi, Cărpiniş (Iecea Mare) - 3,900 miliarde lei vechi şi Boldur (Ohaba-Forgaci) - 320 milioane lei vechi.

Au fost finalizate reţelele de alimentare cu apă din Ficătari şi Iecea Mare, iar în Ohaba-Forgaci s-au executat lucrări în proporţie de 51%.

Până în prezent au avut loc 3 dintre cele 5 întâlniri zonale ale şefului Serviciului relaţii publice, Răzvan Hrenoschi cu primari, responsabili pe probleme culturale din primării, bibliotecari sau promotori locali din Timiş.

Cea mai recentă astfel de şedinţă a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, la Ciacova, unde au fost prezenţi şi membrii Comisiei pentru cultură, învăţământ, tineret şi sport a administraţiei judeţene şi în cadrul căreia a fost analizată "Agenda manifestărilor cultural-artistice, sportive şi de tineret" pe 2005 şi s-a discutat despre redistribuirea către alte acţiuni, a sumelor rezultate din faptul că anumite manifestări, cuprinse pe Agendă, din motive obiective, nu au avut loc.

De asemenea, Comisia a avizat o propunere privind colaborarea între CJT şi Consiliul Naţional al Minorităţii Naţionale Române din Serbia şi Muntenegru. Cooperarea urmează să vizeze, în principal: alcătuirea unui program comun de acţiuni în domeniul culturii, învăţământului, sportului în 2006, propuneri de înfrăţiri între comune din Serbia şi Muntenegru şi din Timiş, organizarea de tabere de creaţie, a olimpiadei şcolare pentru copiii minorităţii române, invitarea, la manifestările cuprinse în "Agenda culturală" din 2006 a unor formaţii artistice reprezentative ale românilor din Serbia şi Muntenegru.

Tot cu acest prilej, a fost inaugurat şi noul sediu al Bibliotecii şi al Muzeului din Ciacova.

S-a stabilit ca viitoarea şedinţă a Comisiei să aibă loc în data de 10 noiembrie, când consilierii judeţeni vor lua o decizie asupra redistribuirilor de fonduri.