Comunicat de presa

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

01.10.2010


Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş şi Preşedintele Delegaţiei Romaniei la Comitetul Regiunilor,Constantin Ostaficiuc,  a prezentat în 30 septembrie,în cadrul reuniunii comisiei COTER a Comitetului Regiunilor, proiectul de aviz privind „Politica de coeziune: raport strategic pentru anul 2010 privind punerea în aplicare a programelor pentru perioada 2007-2013”.
Prin acest document de poziţie, Constantin Ostaficiuc, în calitate de raportor al Comitetului Regiunilor, a  propus într-o maniera proactivă recomandări în direcţia maximizării la nivel local şi regional a efectelor politicii de coeziune a Uniunii Europene.
Actuala criză economico-financiară constituie o oportunitate de a regândi modelul de dezvoltare europeană, iar politica de coeziune reprezintă un vector în această direcţie. Prin elaborarea acestui aviz, raportorul şi-a propus să ofere, în timp real, o contribuţie importantă la dezbaterile din cadrul instituţiilor europene cu privire la modalitatea de creştere a eficienţei politicii de coeziune în teritoriu şi la evaluarea valorii adăugate a acesteia.
Documentul a fost realizat în funcţie şi de aşteptările instituţiilor Uniunii Europene în ceea ce priveşte eficienţa intervenţiilor, monitorizarea şi evaluarea punerii în practică a programelor operaţionale, dar şi ale administraţiilor locale şi regionale privind simplificarea politicii, caracterul strategic al măsurilor impuse şi, nu în ultimul rând, implicarea acestora ca parteneri ai instituţiilor comunitare în stabilirea priorităţilor şi a cadrului de implementare, gestionare şi control al programelor operaţionale.
După adoptarea Comisiei COTER a Comitetului Regiunilor, proiectul de aviz va fi supus adoptării plenului Comitetului Regiunilor, în cadrul sesiunii de la Bruxelles din 1-2 decembrie 2010, transmis apoi celorlalte instituţii europene şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.   
Menţionăm cădomnul Constantin Ostaficiuc este primul preşedinte de consiliu judeţean din delegaţia României care devine raportor la Comitetul Regiunilor de la aderarea din 2007 până în prezent.