COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

01.02.2005

în cadrul programului de audiente, presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc a avut astazi discutii cu primari din localitatile timisene, pe teme punctuale, legate, în principal de infrastructura de drumuri si realizarea unor lucrari de reparatii si investitii.

Au fost ridicate urmatoarele probleme:

  • la Liebling - realizarea pe domeniul conacului Iosif, a instalatiei de alimentare cu apa si canalizare. Documentatia necesara pentru aceste lucrari, care au o valoare de circa 3,6 miliarde de lei, a fost depusa la APCAN. S-a mai discutat despre reabilitarea drumului comunal Liebling-Cerna, pe o lungime de 7,8 km
  • Iecea Mare - repararea si întretinerea drumului judetean între Lenauheim si Iecea Mare
  • Cu primarul orasului Jimbolia, presedintele CJT a discutat despre proiectele de dezvoltare ale respectivei localitati, iar cu cel din Giarmata "“ investitiile preconizate în cursul acestui an.
  • Fibis "“ posibilitatea achizitionarii, în comun, de un grup de comune, respectiv Fibis, Pischia si Masloc, a unor utilaje necesare pentru activitatile de întretinere si reparare a drumurilor. "Vom analiza oportunitatea acestei achizitii si, în cazul în care se dovedeste rentabila, vom propune acest mod de lucru si altor localitati, mai ales în zonele în care exista balastiere", a subliniat presedintele Constantin Ostaficiuc.

Tot astazi, liderul CJT a avut o întrevedere cu reprezentanti ai Mitropoliei Banatului, care au solicitat sprijin financiar pentru finalizarea lucrarilor de restaurare a Catedralei Mitropolitane, în valoare de circa 2 miliarde de lei. Constantin Ostaficiuc a precizat ca va prezenta aceasta cerere comisiilor CJT, care urmeaza sa o analizeze în viitoarele sedinte.

Si în aceasta dimineata, firmele cu care Consiliul Judetean Timis are contracte pentru activitatea de deszapezire si combatere a poleiului pe drumurile judetene, au actionat cu utilajele din dotare si materiale antiderapante, începând cu ora 5.00.

Astfel, pentru îndepartarea stratului de zapada, de 2 pâna la 8 cm, pâna la ora 8.00, DRUMCO SA, AGMA TIUCA SRL si AXELA CONSTRUCTII SRL SC AGMA TIUCA au actionat cu 34 de utilaje si 356 de tone de material antiderapant.

Nu sunt drumuri închise, iar circulatia este îngreunata pe drumurile judetene din zona Sânnicolau Mare, Faget, Timisoara si Voiteni.