Comunicat de presa din 31.08.2009

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

31.08.2009

Consiliul Judeţean Timiş

 

COMUNICAT DE PRESĂ

  

31 august 2009

               ARE - Adunarea Regiunilor Europei - organizează în fiecare an, în ultima săptămână a  lunii august, Şcoala de Vară.  În 2009, Şcoala de Vară a avut loc în Spania la Valencia, în perioada 24-29 august şi a avut ca tematică „Apa – angajamentul pentru viitorul nostru”. La eveniment a participat, din partea Consiliului Judeţean Timiş, vicepreşedintele Adam Crăciunescu.

               Ajunsă la cea de-a 14-a ediţie, acţiunea a reunit 170 de participanţi din 56 de regiuni europene şi 26 de ţări – politicieni, specialişti în domeniu, reprezentanţi ai judeţelor/regiunilor membre ale Adunării Regiunilor Europei.

               Şcoala de vară a avut ca scop creşterea gradului de conştientizare în ceea ce priveşte evoluţiile care afectează resursele de apă şi modul de gestionare a acestora, schimburi de bune practici între administraţiile publice din diferite regiuni, elaborarea unei Carte europene regionale pentru apă.

               Principalele subiecte abordate au fost managementul apei, schimbările climatice şi administrarea şi comunicarea aspectelor legate de resursele de apă.

Creată în 1985 Adunarea Regiunilor Europei reprezintă vocea politică a regiunilor şi este un partener important al instituţiilor europene şi internaţionale în toate aspectele de competenţă regională.  ARE promovează principiul subsidiarităţii şi al democraţiei, fiind constituită din 250 de regiuni membre din 30 de state europene.

Lucrările ARE sunt organizate în jurul a 3 comisii:

-                     Comisia economică şi de dezvoltare regională

-                     Comisia pentru politică socială şi sănătate publică

-                     Comisie pentru cultură, educaţie şi cooperare interregională