Comunicat de presa din 23.02.2010

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

23.02.2010

Consiliul Judeţean Timiş

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

23 februarie 2010

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş Constantin Ostaficiuc a avut astăzi o întrevedere cu o delegaţie a Primăriei Sečanj, condusă de primarul Predrag Milosevic şi la care a fost prezent şi consulul general al Republicii Serbia la Timişoara, Dragomir Radenkovic. Tematica întâlnirii a constituit-o deschiderea în regim permanent a Punctului de Trecere a Frontierei Foeni-Jasa Tomic.

În prezent acest punct este deschis doar temporar, în anumite zile şi între anumite intervale orare, convenite de cele două state.

Aşa cum a precizat Constantin Ostaficiuc, Consiliul Judeţean Timiş a transmis autorităţilor centrale o cerere de transformare a acestuia in punct de trecere permanentă pentru trafic mai  mic de 3,5 tone, urmând să continue demersurile în acest sens.

Guvernul de la Belgrad a aprobat recent prin Hotărâre deschiderea frontierei la Foeni-Jasa Tomic. Investiţia pe partea sârbă are o valoare de circa 1 milion de euro (reabilitarea drumului, construcţia clădirii, infrastructura de utilităţi), iar data finalizării ei este 20 aprilie 2010.