CJ Timiș, sprijin pentru producția locală: piață dedicată exclusiv micilor producători din Banat

Ultima actualizare: Florin Jurca, în data de 18.06.2020

18.06.2020

Consiliul Județean Timiș organizează, în zilele de 20 și 21 iunie, sâmbătă și duminică, la Muzeul Satului Bănățean Timișoara, prima ediție a evenimentului „Piața Micilor Producători”. Acțiunea promovează producătorii locali în această perioadă grea generată de epidemia cu noul coronavirus. Măsura a fost luată sub umbrela „OcroTim”, program inițiat de președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

„Ne dorim ca inițiativa să se adreseze exclusiv adevăraților mici producători de legume, fructe, panificație sau orice alt tip de alte produse locale din Banat. A fost gândită ca un sprijin în ceea ce privește desfacerea mărfii. Veniturile micilor producători au fost afectate considerabil de restricțiile de circulație. Piața de la Muzeul Satului este o punte de legătură cu timișenii, un impuls în activitatea de producție locală”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

La eveniment s-au înscris peste 50 de mici producători din Timiș, Caraș-Severin și Arad. Piața se va desfășura între orele 10.00 și 18.00.

Programul OcroTim a fost conceput de președintele CJ Timiș și are ca obiectiv principal relansarea socio-economică a județului, prin implementarea de măsuri concrete în opt domenii de activitate.