Catedrala la Bucuresti

remus suciu 22.01.2014 09:58:17
Stimate domnule Titu Bojin ,
 
        Va scriu acest e-mail pentru a imi exprima nemultumirea cu privire la alocarea sumei de 100.000 de RON pentru catedrala din Bucuresti din bugetul pe anul 2014 al judetului Timis .
Consider ca nu este prioritar pentru judetul Timis sustinerea unui proiect privat in Bucuresti cand judetul Timis este nevoit sa se imprumute cu 200 de milioane de RON ca sa se poata sustina , cand de la bugetul de stat in anul 2014 nu exista nici o investitie sustinuta pentru judetul Timis si lista de argumente poate continua...
O alta nemultumire este faptul ca nu a fost consultata opinia publica daca este de acord sa se lipseasca de aceasta suma si sa o ofera pentru sustinerea acestui proiect privat .
Tin sa precizez ca  in judetul Timis traiesc si oameni de alta religie  in afara de ortodocsi si poate ca acesti oameni de alte religi nu sunt de acord sa sustina constructia unei catedrale ortodocse . Eu sunt ortodocs dar consider ca nu este o prioritate pentru judetul unde eu traiesc si unde eu platesc taxe sa se sustina constructia aceste catedrale in Bucuresti .
Normal ar fi ca BOR sa faca aceasta constructie din bani ei nu din banii mei ( bani nostri ) mai ales ca BOR nu plateste impozit pe profit sau pe cladiri iar eu platesc , deci BOR are destule avantaje de la statul roman.
 
Va rog foarte mult  sa imi raspundeti la acest e-mail si sa imi explicati ratiunea acestei alocari de fonduri cand in judetul Timis este nevoie de acesti bani pentru lucruri mult mai importante , copii , batrani , sanatate , invatamant , infrastructura ...
 
Cu stima
 

Remus Suciu

RE:Catedrala la Bucuresti

DANA DONOS 05.05.2014 14:09:45

Urmare a interpelarii  Dvs. de pe forumul www.cjtimis.ro, înregistrată la Consiliul Judeţean Timiş cu nr. P46/10.04.2014, prin care vă exprimaţi nemulţumirea în legătură cu alocarea unor fonduri din bugetul judeţului Timiş pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului din Bucureşti, vă informăm că, în conformitate cu Legea nr. 376/2007 pentru modificarea alin. (2) al art. 1 din OUG nr.19/2005, autorităţile administraţiei publice locale pot aloca fonduri destinate construirii Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului.

În acest sens, prin Hotărârea nr. 61/2014 Consiliul Judeţean Timiş a aprobat alocarea sumei de 600,00 mii lei pentru Cultul ortodox român din judeţul Timiş,  urmând ca pe baza unui protocol ce se va încheia între instituţia noastră şi Arhiepiscopia Timişoarei să se stabilească contribuţia financiară la continuarea lucrărilor de edificare a Catedralei Mântuirii Neamului.

Facem precizarea că proiectul de hotărâre privind aprobarea unor forme de sprijin financiar pentru unităţile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute din România, din bugetul propriu al Judeţului Timiş pentru anul 2014, a fost avizat favorabil în toate comisiile de specialitate ale Consiliului Judeţean Timiş, fiind votat în unanimitate de consilierii judeţeni prezenţi la şedinţa din data de 26.03.2014.

Acest raspuns v-a fost comunicat si pe adresa de e-mail.

Inscrie-te la acest subiect cu adresa de email: