• Programul Eurodyssey

  Ultima actualizare: Adriana Miatov, în data de 28.09.2020

   

  Programul Eurodyssey  este un program de schimb destinat tinerilor, organizat încă din 1985 sub egida Adunării Regiunilor Europene (ARE), ca unul dintre programele sale cele mai reprezentative şi încununate de succes de-a lungul timpului. În cei 35 de ani de existenţă, au beneficiat de acest program peste 51 000 tineri din întreaga Europă. Stagiul le oferă acestora şansa unor experienţe multiculturale, posibilitatea de a cunoaște o limbă străină, contribuind, în acelaşi timp, ca un liant, la consolidarea marii familii de cetăţeni europeni. Programul se desfăşoară în cadrul unei reţele de parteneriate între regiuni, destinate schimburilor de experienţă şi cooperării interregionale bazate pe reciprocitatea practicilor.

  Programul Eurodyssey este extrem de complex şi reuneşte o serie de întâlniri anuale menite să stabilească cele mai bune condiții de desfăşurare a programului în țările partenere.

   

  Programul Eurodyssey

  Pagina oficală a Programului


  Programul Eurodyssey şi judeţul Timiş

  Judeţul Timiş este o prezență activă în cadrul programului Eurodyssey începând cu anul 2007. Ca și în anii precedenți, și în anul 2019 a găzduit un număr de 4 tineri, care au efectuat stagii de practică în diverse domenii de activitate ca: muzeologie și artă, organizare evenimente, comunicare și administrație publică, prezența acestora fiind benefică promovării județului.

   

   

  Stagiarele Eurodyseey, Camilla Calogero ( Bruxelles), Irene Lopez Fuentes (Valencia) şi Alba Valle Izquierdo (Barcelona)

  Bazându-se pe principiul reciprocității, o tânără din județul nostru a beneficiat de această oportunitate, participând în cursul anului trecut la un schimb de experiență pe domeniul arhitecturii în Comunitatea Valenciană, din Spania.