Investiție importantă pentru mii de timișeni, la final. Consiliul Județean a reabilitat drumul de legătură între Tomnatic și DN6

Ultima actualizare: Florin Jurca, în data de 27.07.2021

27.07.2021

Drumul județean 692B, cuprins între intersecția cu DN6 și limita sud-estică a intravilanului localității Tomnatic, spre localitatea Nerău, comuna Teremia Mare, a fost reabilitat. Investiția aparține Consiliului Județean Timiș și a presupus ranforsarea a 4.2 km, inaugurarea fiind făcută astăzi în prezența președintelui CJ, Alin Nica.

Printre principalele avantaje vizate de investiție se numără îmbunătățirea circulației rutiere, atragerea de noi investitori, stimularea activității economice, stoparea migrării populației active, cât și reducerea poluării.

„Investiția este importantă și în contextul centrului de legume și fructe pe care Consiliul Județean îl construiește în Tomnatic. Mașinile de mare tonaj care vor transporta marfa nu vor avea dificultăți privind legătura cu DN6, mai ales că acolo am realizat și un sens giratoriu foarte important pentru siguranța rutieră. Vom continua să ne axăm pe astfel de lucrări, interconectate, pentru a maximiza impactul pozitiv al diferitelor obiective de investiții ale Consiliului”, spune președintele CJ, Alin Nica.

Dintre lucrările realizate în cadrul acestui proiect menționăm aducerea platformei drumului la parametrii tehnici corespunzători clasei tehnice, de 8 metri liniari (cu tot cu acostamente și benzi de încadrare), modernizarea platformelor de parcare existente, decolmatarea șanțurilor de pământ și a podețelor de acces la proprietățile existente, amenajarea drumurilor laterale, amenajarea a doua stații de autobuz în intravilanul localității Tomnatic, cât și realizarea unei structuri rutiere noi pe ultimii 500 ml ai drumului județean. De asemenea, a fost reamenajată trecerea la nivel cu calea ferată, prin montarea de dale elastice și indicatoare rutiere, iar la intersecția cu DN6 a fost construit un sens giratoriu.

Valoarea totală a investiției se ridică la peste 7.8 milioane lei, lucrările fiind realizate de asocierea PORR Construct și proiectantul Eurocerad International.